Скрипта за казнено право - применета програма

Kosevaliska, Olga (2013) Скрипта за казнено право - применета програма. . (Unpublished)

[img]
Preview
Text
скрипта КЗ с.pdf

Download (540Kb) | Preview

Abstract

Скриптата е составена од два дела – прв дел кој се однесува на поимот кривично дело и основите за исклучување на противправноста: дело од мало значење, нужна одбрана и крајна нужда, понатаму подготвување и обид за кривично дело и стек на кривични дела, продолжено кривично дело и начин, место и време на извршување на кривичните дела. Вториот дел се однесува на кривичната одговорност и се однесува општо на кривичната одоговорност, понатаму умисла, небрежност, заблуда, учество на повеќе лица во извршување на кривичното дело (соизвршителство, поттикнување и помагање). Во скриптата се содржани вежби кои што во основа ќе го олеснат совладувањето на оваа проблематика.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Law
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Olga Gurkova
Date Deposited: 01 Oct 2013 14:21
Last Modified: 25 Jun 2015 11:27
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/7574

Actions (login required)

View Item View Item