Економска географија

Temjanovski, Riste (2013) Економска географија. Универзитет „Гоце Делчев“ - Штип, Штип. ISBN 978-608-4504-89-4

[img]
Preview
Text
Ekonomska geografija E-ucebnik repositorium.pdf

Download (813Kb) | Preview

Abstract

Главна цел на книгата Економска географија е да даде основа за разбирање и совладување на теоретските и актуелни случувања и диспропорции на светското стопанство. Диспаритетот во стопанската развиеност се претвори во еден од најкрупните проблеми на развојот на современиот свет, па оттука и нагласениот интерес за истражување на територијалната разместеност на одредени важни ресурси, вклучувајќи го и човечкиот, производствената структура на одделни земји и региони, дистрибутивните канали од производствените до потрошувачките центри итн, кои имаат доминантно место во меѓународните прометни текови.

Item Type: Book
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Riste Temjanovski
Date Deposited: 25 Sep 2013 07:51
Last Modified: 25 Sep 2013 07:51
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/7554

Actions (login required)

View Item View Item