Правото на заштитата на лични податоци при примена на посебните истражни мерки

Kosevaliska, Olga (2013) Правото на заштитата на лични податоци при примена на посебните истражни мерки. Стручно списание Правник, 259 (1). pp. 1-13. ISSN 1409-5238

[img]
Preview
Text
zastita na licni podatoci pri primena na posebnite istrazni merki, Olga Koshevaliska.pdf

Download (203Kb) | Preview

Abstract

Овој труд има за цел да ја прикаже заштитата на личните податоци во Македонија при примената на посебните истражни мерки и да придонесе кон отсликувањето на реалната слика за почитувањето на ова право од страна на надлежните органи за кривичен прогон. Трудот треба да даде одоговр на прашањето дали новите законски решенија имаат за цел само илузорно да дадат европско правна рамка на македонското законодавство во областа на заштитата на лични податоци или со нив ќе се надополни и корегира досегашна пракса на дерогирање на ова прво во рамките на кривичната постапка. Клучни зборови: лични податоци, кривична постапка, посебни истражни мерки, ЕУ.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Law
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Olga Gurkova
Date Deposited: 13 Nov 2013 14:04
Last Modified: 25 Jun 2015 11:10
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/7530

Actions (login required)

View Item View Item