Регионална распространетост на руралниот туризам во ридско-планинските подрачја

Taskov, Nako and Dimitrov, Nikola and Metodijeski, Dejan (2013) Регионална распространетост на руралниот туризам во ридско-планинските подрачја. In: Проблеми и перспективи на ридско-планинските подрачја, 13-15 Sept 2013, Охрид.

[img]
Preview
Text
Regionalna rasprostranetost na ruralniot turizam vo ridsko-planinskite podracja.pdf

Download (563Kb) | Preview

Abstract

Во трудот ќе стане збор за руралниот туризам, односно неговата регионална разместеност гледано од аспект на планските статистички региони. Ќе бидат опфатени поважните рурални населби во ридско-планинските подрачја кои го практикуваат руралниот туризам, со своите специфичности – разлики и сличности. Учеството на локалното население, поврзаноста со општините и регионот, формите на здружување, давање на услуги, промоција и др. се составен дел од трудот, во кој ќе биде даден табеларен и картографски приказ од истражувањето.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Dejan Metodijeski
Date Deposited: 18 Sep 2013 10:09
Last Modified: 18 Sep 2013 10:09
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/7411

Actions (login required)

View Item View Item