Практикум по интелигентни системи

Martinovska, Cveta and Stojanov, Done (2013) Практикум по интелигентни системи. ISBN 978-608-4708-31-5.

Full text not available from this repository.
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/ugd/index.php?id=187

Abstract

Практикумот е неменет за студентите од 4-та година на Факултетот за информатика, при Универзитетот „Гоце Делчев“-Штип, како поддршка во совладувањето на наставното градиво по предметот „Интелигентни системи“. Истиот обработува современи теми од областа на Вештачката интелигенција, изобилувајќи со бројни примери, како решени така и нерешени, кои би го стимулирале студентот успешно да го совлада наставното градиво по истоимениот предмет. Практикумот е структуриран на начин што, пред да се помине на решавање на конкретни проблеми, детално е изложена теоретската позадина која студентите неопходно треба да ја совладаат пред да преминат на решавање на конкретни проблеми. Поглавја: 1. Исказна логика 2. Предикатна логика 3. Простор на состојби 4. Пролог – прв дел 5. Пролог – втор дел 6. Стебла на одлучување 7. Баесови мрежи 8. Невронски мрежи 9. Линеарна регресија 10. Литература

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Natural sciences > Computer and information sciences
Divisions: Faculty of Computer Science
Depositing User: Done Stojanov
Date Deposited: 17 Sep 2013 11:13
Last Modified: 09 Jan 2015 12:28
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/7377

Actions (login required)

View Item View Item