Интернет технологии

Gelev, Saso (2010) Интернет технологии. Прв приватен универзитет „Европски Универзитет Република Македонија-Скопје“, Skopje. ISBN 978-608-4574-18-7

[img] Text
PREDGOVOR.docx

Download (20Kb)
[img] Text
СОДРЖИНA-ИТ.docx

Download (37Kb)

Abstract

Пред неколку децении и најголемите оптимисти не можеа да предвидат со кое темпо ќе се развива технологијата. Кој можеше да замисли дека во реално време може да комуницирате со било кој на земјината топка, а да при тоа не платите скоро ништо. Некои научници кажуваат дека Интернетот може да го сместиме во списокот на најголемите светски пронајдоци со чие пронаоѓање развојот на општеството добива експоненцијален раст. Денеска повеќе од милијарда луѓе во светот се приклучени на Интернет и меѓусебно разменуваат информации. Бројот на Интернет корисниците постојано расте. Некој во шала кажуваат дека не е далеку денот кога секое живо суштество на планетата ќе биде приклучено на Интернет. Оваа книга првенствено е наменета за студентите од факултетот за информатика, но може да послужи и како основна и поширока литература и за останатите студенти. На многу едноставен начин кој може да го разбере и поединец кој прв пат се сретнува за оваа проблематика се објаснети сите работи.

Item Type: Book
Subjects: Natural sciences > Computer and information sciences
Divisions: Faculty of Electrical Engineering
Depositing User: Saso Gelev
Date Deposited: 17 Sep 2013 13:41
Last Modified: 17 Sep 2013 13:41
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/7305

Actions (login required)

View Item View Item