Компјутерски алатки

Gelev, Saso (2009) Компјутерски алатки. Прв приватен универзитет Европски Универзитет Република Македонија Скопје , Skopje. ISBN 978-608-4574-03-3

[img] Text
PREDGOVOR.docx

Download (14Kb)
[img] Text
СОДРЖИНA-KA.docx

Download (34Kb)

Abstract

Во последните неколку децение развојот на компјутерската техника и технологија доживува кулминација. Денеска веќе ниту една активност која се презема скоро да не може да се реализира без примена на компјутерската технологија, а доколку би се реализирала би траела многу долго. Потребата од познавање и работа на компјутер веќе не е нешто што е потребно само на експертите, тоа е неопходно потребно на скоро секој поединец. До пред дваесетина години се сметаше дека оној кој не знае да пишува и чита е неписмен човек, а денеска може да кажеме дека оној кој не знае да користи компјутер може да го сметаме за полуписмен човек. Оваа книга првенствено е наменета за студентите од факултетот за информатика, но може да послужи и како основна и поширока литература и за останатите студенти. На многу едноставен начин кој може да го разбере и поединец кој прв пат се сретнува за оваа проблематика се објаснети сите работи.

Item Type: Book
Subjects: Natural sciences > Computer and information sciences
Divisions: Faculty of Electrical Engineering
Depositing User: Saso Gelev
Date Deposited: 17 Sep 2013 13:40
Last Modified: 17 Sep 2013 13:40
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/7304

Actions (login required)

View Item View Item