Сoработката меѓу предучилишните установи и семејството

Sivevska, Despina and Popeska, Biljana and Stojanova, Biljana (2013) Сoработката меѓу предучилишните установи и семејството. In: IX Симпозијум са међународним учешћем „Васпитач у 21. веку“, 29–30 March 2013, Sokobanja, Serbia.

[img]
Preview
Text
Zbornik.pdf

Download (445Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
СОРАБОТКАТА МЕЃУ ПУ И СЕМЕЈСТВОТО.pdf

Download (460Kb) | Preview
Official URL: http:/www.vaspitacka.edu.rs

Abstract

Меѓусебната комуникација и интеракција меѓу родителите и воспитувачите е од особено значење за децата и нивниот правилен развој. Квалитетната соработка, во смисла на заеднички активности (приредби, работилници и слично) и средби, значајно придонесуваат кон следење и правилно насочување на детскиот развој. Во таа смисла, направена е анализа на програмата за воспитно- образовната работа во предучилишните установи за да се утврди планираната соработка меѓу предучилишните установи и семејството. Со помош на анкетен прашалник е испитано мислењето на воспитувачите и родителите за успешноста на нивната досегашна соработка. Крајна цел на истражувањето е да се утврди квалитетот и интензитетот на моменталната соработка меѓу воспитувачите и родителите и да се дадат препораки за подобрување на истата.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Uncontrolled Keywords: предучилишни установи, семејство, соработка
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Despina Sivevska
Date Deposited: 03 Nov 2014 13:42
Last Modified: 06 Aug 2015 13:14
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/7228

Actions (login required)

View Item View Item