Меѓународни финансии

Fotov, Risto (2010) Меѓународни финансии. Avtoprint, Skopje. ISBN 978-9989-57-699-7

[img] Text
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_risto.fotov_Desktop_МФ РЕПОЗИТОРИУМ_МФ РЕПОЗИТОРИУМ.docx

Download (27Kb)

Abstract

Книгата која е пред вас опфаќа мошне обемна област од меѓународни финансии и меѓународни деловни финансии (меѓународен финансиски менаџмент), настојувајќи да даде што е можно поцелосна и актуелна слика на оваа комплексна материја која, сведоци сме, секојдневно се менува. Настана како резултат на проучување на обемна стручна и научна литература од страна на авторот, во врска со проблематиката на меѓународните финансии како дел од меѓународната економија. Материјата е презентирана во 11 поглавја. Основ- ната намена на книгата меѓународни финансии е да им помог- не на студентите во стекнување на неопходните знаења од областа на меѓународните финансии и меѓународните деловни финансии, но секако, истата може да им користи и на сите оние кои покажуваат интерес за меѓународните финан- сии.

Item Type: Book
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Economics
Depositing User: Risto Fotov
Date Deposited: 05 Sep 2013 12:17
Last Modified: 05 Sep 2013 12:17
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/7179

Actions (login required)

View Item View Item