Достоевски: Од подземјето до Богочовекот

Stojanov, Trajce (2008) Достоевски: Од подземјето до Богочовекот. Библиотека Филозофија (43). Az-Buki, Skopje, Macedonia. ISBN 978-9989-151-61-3

[img] Text
kniga.doc - Cover Image

Download (113Kb)
Official URL: http://www.vbm.mk/scripts/cobiss?id=23392017124741...

Abstract

Творештвото на Фјодор Михајлович Достоевски, преведено на сите светски и на многу локални јазици, стана класична литература како за интелектуалците, така и за учениците. Уметниците и критичарите пак, во него гледаа тајни слоеви и скриени симболи врз кои ги градеа своите дела, трактати, студии и осврти. Кај нас,со книгата на Трајче Стојанов,за првпат се сретнуваме со филозофска анализа на клучните идеи на овој голем руски автор. Книгата го содржи интегралниот текст на магистерскиот труд на Т. Стојанов што тој го одбрани на Институтот за филозофија на Филозофскиот факултет во Скопје.

Item Type: Book
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Humanities > Philosophy, ethics and religion
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Trajce Stojanov
Date Deposited: 06 Sep 2013 12:43
Last Modified: 06 Sep 2013 12:43
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/7166

Actions (login required)

View Item View Item