Музичкото образование, идниот наставен кадар, современите образовни тенденции

Islam, Aida and Zelenkovska Leshkova, Stefanija (2013) Музичкото образование, идниот наставен кадар, современите образовни тенденции. Muzika, 15 (18). pp. 57-64. ISSN 1409-6579

[img]
Preview
Text
bR 18.pdf

Download (564Kb) | Preview

Abstract

Успешното музичко образование во основните училишта е една континуирано горлива тема која иницира многубројни полемики, различни ставови, дилеми и неопходност од пронаоѓање оптимални начини за пренесување на знаењата и музичките вештини. Во рамките на овој комплексен феномен, значајни насоки во правец на прифаќање на одредени тенденции даваат социо-економските, културните фактори, како и традицијата и системот на образование.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Social Sciences > Sociology
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Stefanija Leskova Zelenkovska
Date Deposited: 05 Sep 2013 07:47
Last Modified: 05 Sep 2013 07:47
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/7155

Actions (login required)

View Item View Item