Анатомија за студенти за студиска програма по Стоматологија

Sumanov, Gorgi and Zisovska, Elizabeta (2012) Анатомија за студенти за студиска програма по Стоматологија. Универзитет „Гоце Делчев“, Штип. ISBN 978-608-4504-94-8

Full text not available from this repository.
Official URL: https://e-lib.ugd.edu.mk/detal.php?id=154&isbn=978...

Abstract

Хуманата анатомија е медицинска научна дисциплина која ја проучува формата и градбата на живо и здраво човечко тело (дескриптивна анатомија). Современата анатомија го проучува човечко тело и како целина. Ја проучува формата и градбата на здраво човечко тело, при што системите и органите ги набљудува во склоп на нивните функции (функционална анатомија). Називот анатомија потекнува од старогрчкиот збор анатемнин, кој означува расчленување, расечување.

Item Type: Book
Subjects: Medical and Health Sciences > Basic medicine
Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Medical and Health Sciences > Health sciences
Medical and Health Sciences > Other medical sciences
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Gorgi Sumanov
Date Deposited: 06 Sep 2013 12:51
Last Modified: 06 Sep 2013 12:55
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/7116

Actions (login required)

View Item View Item