Анализа на перформанси на квалитет на сервис за voip и iptv во ipv4 и ipv6 компјутерските мрежи

Gjorgjev, Jelena and Petkova, Aleksandra and Gelev, Saso and Sokolovski, Aleksandar (2011) Анализа на перформанси на квалитет на сервис за voip и iptv во ipv4 и ipv6 компјутерските мрежи. In: Трета конференција за информатички технологии за млади истражувачи.

[img]
Preview
Text
CITYUR 2011-Анализа на перформанси на квалитет на сервис за VOIP и IPTV во IPv4 и IPv6 компјутерски мрежи.pdf

Download (539Kb) | Preview

Abstract

Области на истражување на овој труд се компјутерските мрежи и мултимедија, поточно IPTV / VoIP протоколите кои се користат за пренос на дигитални материјали во реално време. Во овој труд се анализираат двата споменати протоколи, и опциите кои ги нуди quality of service во IPv4 и IPv6 компјутерски мрежи. Главната цел на овој труд е да се изврши анализа кои од постоечките комбинации и категории на quality of service е најсоодветен за кој тип на сообраќај во IPv4 и IPv6 компјутерски мрежи, а исто така да предложи некои нови, за нови типови на мултимедијалниот мрежен сообраќај. Ова ќе се постигне со тестирање на ефикасноста и перформансите на различни сценарија, со цел да се најде оптимално решение за IPv4, IPv6 компјутерски мрежи. Експериментот се изведува во строго контролирани лабораториски услови во вистинска реална срединa за автентикација на резултатите.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Engineering and Technology > Electrical engineering, electronic engineering, information engineering
Divisions: Faculty of Electrical Engineering
Depositing User: Saso Gelev
Date Deposited: 13 Sep 2013 10:46
Last Modified: 13 Sep 2013 10:46
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/7089

Actions (login required)

View Item View Item