Usability aspect of the cloud solutions in used in enterprise environment, the case of Microsoft 365

Gjorgjev, Jelena and Milosavljev-Apostolovski, Martin and Gelev, Saso and Sokolovski, Aleksandar (2012) Usability aspect of the cloud solutions in used in enterprise environment, the case of Microsoft 365. In: Меѓународна научна конференција „Лицето на кризата“.

[img]
Preview
Text
EURM-2012-Liceto na krizata USABILITY ASPECTof CLOUD SOLUTION.pdf

Download (2543Kb) | Preview

Abstract

Област на истражување на овој труд е една доста важна ИКТ технологија, технологијата која ја овозможува работата на интернтет базираните Cloud Based Systems (CDS), се анализира нивната можна бизнис вредност во корпоративниот свет и околина. Оваа технологија е клучна за работењето на било која ИКТ компанија во денешното информатичко oпштество. Овој труд ќе се обиде да ги истражи можните бенефити од користењето на CDS и како истите од аспект на фукнционалност можат да се подобрат со цел да бидат по ефикасни и да можат да заменат дел од фукцнионалностите на денешните offline системи. Главната истражувачка цел ќе биде да се проучи Microsoft 365 и истиот да се спореди од аспект на фукнционалност со најкористените постоечките CDS (Dropbox, SkyDrive, Google File System,) Примарната цел е да се најде или предложат фунционалностите кои ги имаат другите системи а недостастуваат во Microsoft 365, со цел да се подобри истиот CDS за бизнис светот.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Engineering and Technology > Electrical engineering, electronic engineering, information engineering
Divisions: Faculty of Electrical Engineering
Depositing User: Saso Gelev
Date Deposited: 13 Sep 2013 10:48
Last Modified: 13 Sep 2013 10:48
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/7079

Actions (login required)

View Item View Item