Управување на организациски конфликти

Sofijanova, Elenica (2010) Управување на организациски конфликти. Универзитетски билтен (48). pp. 11-13.

[thumbnail of Bilten_br48.pdf]
Preview
Text
Bilten_br48.pdf

Download (472kB) | Preview

Abstract

Презентираниот труд разработува прашања кои се однесуваат на конфликтите како дел од животот и посебно нивното
третирање од аспект на влијанието врз организациската ефективност, особено од аспект на меѓугрупните врски и нивното влијание врз организациските конфликти. Во трудот
се нудат решенија за совладување или ублажување на организациските проблеми, како и идентификација и лоцирање на потенцијалните места кои можат да генерираат организа-
циски конфликти - како сила од обединети разлики.

Item Type: Article
Subjects: Agricultural Sciences > Other agricultural sciences
Divisions: Faculty of Agriculture
Depositing User: Elenica Sofijanova
Date Deposited: 16 Aug 2013 12:53
Last Modified: 21 Aug 2013 11:17
URI: https://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6909

Actions (login required)

View Item View Item