Меѓународни документи за спроведување на малолетничката правда - Современи текови во постапувањето со малолетниците

Buzarovska - Lazetik, Gordana and Nanev, Lazar and Kosevaliska, Olga (2012) Меѓународни документи за спроведување на малолетничката правда - Современи текови во постапувањето со малолетниците. СППМД, Кавадарци. ISBN 978-9989-9968-0-1

[img]
Preview
Text
содржина и наслов.pdf

Download (166Kb) | Preview

Abstract

Публикацијата Меѓународни документи за спроведување на малолетничката правда - Современи текови во постапувањето со малолетниците, преставува прва опсежна публикација во која се содржани голем број на закони, конвенции, декларации, препораки и други разновидни документи, донесени од страна на законодавниот дом на Република Македонија, од ОН, Советот на Европа и ЕУ, а кои се однесуваат на заштитата и почитувањето на правата на децата во системот на малолетничката правда.

Item Type: Book
Subjects: Social Sciences > Law
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Olga Gurkova
Date Deposited: 13 Aug 2013 08:35
Last Modified: 25 Jun 2015 11:24
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6864

Actions (login required)

View Item View Item