Почитувањето на сигурносните растојанија во текот на транспортот на експлозивните материи како услов за максимална безбедност на патиштата

Smileski, Rose and Popovski, Orce and Trajkovska - Petkoska, Anka (2000) Почитувањето на сигурносните растојанија во текот на транспортот на експлозивните материи како услов за максимална безбедност на патиштата. Зборник на трудови „Сообраќај и комуникации 2000, стратегиски правци за развој“ од Симпозиум на сојузот на сообраќајните инженери на Македонија и Министерството за сообраќај и врски на Р. Македонија, Охрид, 28-30 Sept 2000. pp. 160-165.

[img]
Preview
Text
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_biljana.kosturanova_Desktop_RS 21.pdf

Download (2308Kb) | Preview

Abstract

Во трудот се анализирани безбедносните растојанија неопходни при транспортот на експлозивните материи во сообраќајот. Со употреба на одредени математички изрази е определено растојанието меѓу моторните возила што превезуваат експлозивни материи...

Item Type: Article
Subjects: Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Divisions: Military Academy
Depositing User: Biljana Kosturanova
Date Deposited: 04 Jul 2013 13:56
Last Modified: 04 Jul 2013 13:56
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6775

Actions (login required)

View Item View Item