Техника и технологија за производство на експлозивна материја „АН-ФО МАК-1“ и негова масовна примена во рудниците за примарни минирања на метали и неметали

Stefanov, Mile and Smileski, Rose and Trajkovska - Petkoska, Anka (2002) Техника и технологија за производство на експлозивна материја „АН-ФО МАК-1“ и негова масовна примена во рудниците за примарни минирања на метали и неметали. Зборник на трудови од „Прв симпозиум од областа на експлозивните материи, вооружувањето и воената технологија“, Охрид, 25-28 Sept 2002. pp. 173-182.

[img]
Preview
Text
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_biljana.kosturanova_Desktop_РС 13.pdf

Download (2146Kb) | Preview

Abstract

Во трудот дадени се постапките за определување на неопходните карактеристики на новопроизведениот експлозив (АН-ФО мак-1) како и неговата употреба за минирање во стопанството. Експлозивот е воведен во производство и се употребува за минирање во Рудници „Бањани“ АД - Скопје.

Item Type: Article
Subjects: Engineering and Technology > Materials engineering
Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Divisions: Military Academy
Depositing User: Biljana Kosturanova
Date Deposited: 02 Jul 2013 12:04
Last Modified: 04 Jul 2013 07:51
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6759

Actions (login required)

View Item View Item