Претприемништво - скрипта

Mitreva, Elizabeta (2013) Претприемништво - скрипта. ISBN 978-608-4708-20-9.

Full text not available from this repository.
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/179

Abstract

Потребата за изработка на е - скрипта по предметот Претприемништво беше голема, пред сè, со цел студентите од Факултетот за туризам и бизнис логистика од Универзитетот „Гоце Делчев“ - Штип да се стекнат со основните знаења од областа на претприемништвото. При подготовката на текстот, од комплементарна смисла, задоволена е програмската ориентација на предметните основи на предметот. Овој ракописот е посветен на студентите, научните работници и претприемачите и истиот, на јасен и разбирлив начин, нуди една слика за претприемачкиот бизнис, неговите предности, слабости и придобивки, главните предизвици и проблеми со кои се соочуваат претприемачите, начините на организирање на еден бизнис, иновациите и соочувањето со конкуренцијата, изворите на финансирање, пласманот на производите/услугите и информирањето на купувачите/ корисниците. Ја изразувам мојата благодарност до рецензентите за укажаните сугестии во правец на подобрување на квалитетот на ракописот.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Elizabeta Mitreva
Date Deposited: 02 Jul 2013 11:28
Last Modified: 15 Apr 2015 10:16
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6757

Actions (login required)

View Item View Item