Редефинирање на висината на надворешното одлагалиште во функција на неговата геотехничка стабилност

Panov, Zoran and Karanakova Stefanovska, Radmila and Minov, Kirco and Popovski, Risto (2012) Редефинирање на висината на надворешното одлагалиште во функција на неговата геотехничка стабилност. In: Podeks - Poveks.

[img]
Preview
Text
podeks-1.pdf

Download (843Kb) | Preview

Abstract

Развојот на површинскиот коп “Бучим“ а со тоа и неговото продлабочување од една страна, секојдневно ги зголемува транспортните растојанија како за одлагање на јаловината така и за транспортирање на рудата до приемниот пункт на примарното дробење, од друга страна. Одлалиштето бр. 1 за депонирање на откривката од површинските копови на рудникот “Бучим“ веќе ги надминува дефинираните висини и количини според постојните важечки рударски проекти. Претходно напоменатите фактори ја наметнуваат потребата од редефинирање на постојните контури на одлагалиштето бр. 1 за депонирање на откривката од површинските копови на рудникот “Бучим“ во функција на неговата геотехничка стабилност.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Natural sciences > Other natural sciences
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Radmila Karanakova Stefanovska
Date Deposited: 26 Jun 2013 13:14
Last Modified: 26 Jun 2013 13:14
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6698

Actions (login required)

View Item View Item