Заблуди за физичкото образование во одделенската настава

Todorovski, Dusan and Popeska, Biljana (2009) Заблуди за физичкото образование во одделенската настава. Наука & спорт списание за научни и стручни прашања од физичката култура и врвниот спорт, 1 (1). pp. 119-120. ISSN 1857-6885

[img]
Preview
Text
29zabludi za fizickoto obrazovanie(2009).pdf

Download (7Mb) | Preview

Abstract

Трудот се однесува на недореченостите во третирањето на подрачјето „физичко и здравствено образование“. Заблудите се однесуаат на: стручната подготвеност на одделенските наставници, недостигот на модели за контрола на врз исполнување на работните задачи, обврските на одговорните субјекти, како и се уште погрешните претстави за улогата на подрачјето „физичко и здравствено образование“ во функција на интегралниот развој на децата.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Biljana Popeska
Date Deposited: 24 Jun 2013 13:06
Last Modified: 24 Jun 2013 13:06
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6668

Actions (login required)

View Item View Item