Ефикасноста на процесот на учење на телесните движења во зависност од примената на дидактичкиот принцип на систематичност и постапност

Popeska, Biljana and Mitevski, Orce (2007) Ефикасноста на процесот на учење на телесните движења во зависност од примената на дидактичкиот принцип на систематичност и постапност. Програмско – организациска, стручна и научна димензија на училишниот спорт: Зборник на трудови. pp. 100-103.

[img]
Preview
Text
11efikasnosta na procesot na ucenje(2007).pdf

Download (8Mb) | Preview
Official URL: http://www.fusmak.org.mk

Abstract

Принципот на систематичност и постапност доколку се примени во процесот на учење и движењата се совладуваат според нивната причинско - последична поврзаност од почетната до завршната фаза, техниката на движењата ќе се совлада на повисоко ниво и таквите знаења ќе имаат поголема примена во практиката, односно ќе се постигнуваат резултати на повисоко ниво.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Biljana Popeska
Date Deposited: 24 Jun 2013 11:16
Last Modified: 24 Jun 2013 11:16
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6658

Actions (login required)

View Item View Item