Оптимални валутни области и асиметрични шокови

Apostolov, Mico (2008) Оптимални валутни области и асиметрични шокови. Глобал, 2 (2). pp. 22-29. ISSN 1857-5633

[img]
Preview
Text
GLOBAL sklopeno 14.04.pdf - Published Version

Download (1544Kb) | Preview
Official URL: http://6thstar.com/oi/upload/GLOBAL%20sklopeno%201...

Abstract

Споредба на две студии: •Кругман Пол (1993) „ Лекции од Месачутес за ЕМУ“ во Торес, Ф. и Џивази Ф. (едитори) Прилагодување и развој на Европската монетарна унија воЛондон: ЦЕПР и пресот на универзитетот Кембриџ и •Френкел Џефри и Роус Ендру (1996) „Eндогенетика на оптимал- ните валутни области“ ЦЕПР статија 1473, НБЕР работна статија 5700

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Mico Apostolov
Date Deposited: 18 Jun 2013 14:38
Last Modified: 24 Jun 2013 13:23
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6638

Actions (login required)

View Item View Item