Акционите истражувања и нивната примена во педагошката практика

Jovanova-Mitkovska, Snezana (2009) Акционите истражувања и нивната примена во педагошката практика. Воспитание (10). ISSN 2009

[img]
Preview
Text
Акциони истражувања и нивната примена во педагошката практика.pdf

Download (363Kb) | Preview

Abstract

Предмет на истражување во областа на воспитанието и образованието се бројни педагошки прашања и проблеми за чие истражување може да се користат различни извори и различни видови на факти. Во таа насока, а со цел да се одговори на потребите од осознавање на педагогијата и воспитанието, се користат различни видови на педагошки проучувања и истражувања. Во овој труд ќе се задржиме на акционите, дејствените истражувања кои последните децении се сè поприсутни, особено при иновирањето, унапредувањето на воспитно-образовната практика

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Snezana Jovanova
Date Deposited: 18 Jun 2013 08:03
Last Modified: 18 Jun 2013 08:03
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6625

Actions (login required)

View Item View Item