Безбедност во Windows 7

Gelev, Saso and Hristov, Risto and Ivanovska, Ana (2013) Безбедност во Windows 7. In: Трета меѓународна научна конференција „Промените во глобалното општество“, 6-7 June 2013, Скопје.

[img]
Preview
Text
Bezbednost vo windows 7.pdf

Download (963Kb) | Preview

Abstract

Во секој оперативен систем на Windows па и во Windows 7 големо внимание се посветува на усовршување на безбедноста, подобрување на интерфејсот, пократки и поедноставени чекори за менаџирање на содржини и.т.н. Во овој труд ќе се задржиме на безбедноста која е применета во Windows 7 оперативниот систем со цел да се увидат добрите и лошите страни. Ќе го објасниме Windows 7 Action Center, Windows Firewall и Microsoft Security Essentials. Скоро секоја година компјутерските оперативни системи се обновуваат и надградуваат. Новите технологии, новите апликации носат нови закани, и принудени сме на нови механизми за заштита и одржување на оперативните системи.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Natural sciences > Computer and information sciences
Divisions: Faculty of Electrical Engineering
Depositing User: Saso Gelev
Date Deposited: 14 Jun 2013 08:13
Last Modified: 14 Jun 2013 08:13
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6582

Actions (login required)

View Item View Item