Минерско-технички карактеристики и услови за примена на експлозивите од типот Nonex

Dambov, Risto and Karanakova Stefanovska, Radmila and Dambov, Ilija (2010) Минерско-технички карактеристики и услови за примена на експлозивите од типот Nonex. PODEX 2010 - Пробиштип, 3/2010 (5). pp. 15-22. ISSN 978-9989-2921-2-3

[img]
Preview
Text
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_risto.dambov_Desktop_ТРУД PODEX -2010 - ФИН (2).pdf - Published Version

Download (652Kb) | Preview

Abstract

Во овој труд се истакнати основните принципи на примена на Nonex-от, неговите основни својства, негова практична примена (слики) во рударството.Овие типови на експлозиви се карактеризираат со висок квалитет и сигурност при нивната примена во рудниците, во урбани средини и во многу тешки и специфични услови за работа (минирање) при изведување на секакви видови на специјални минирања. Клучни зборови: експлозивен патрон, минерски карактеристики, рударство, еколошки ефекти, вибрации

Item Type: Article
Subjects: Engineering and Technology > Civil engineering
Engineering and Technology > Mechanical engineering
Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Risto Dambov
Date Deposited: 15 May 2013 13:10
Last Modified: 24 Feb 2014 09:22
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6272

Actions (login required)

View Item View Item