Практикум по анимација во туризмот

Jakovlev, Zlatko and Kovacevik, Kristina (2013) Практикум по анимација во туризмот. ISBN 978-608-4708-13-1.

Full text not available from this repository.
Official URL: http://e-lib.ugd.edu.mk/172

Abstract

Поради големото значење на анимацијата во туризмот, од исклучива важност е правилно разбирање на поимот анимација, нејзините функции, принципи и цели, како и функцијата аниматор како туристички работник. Во таа насока, учебникот „Анимација во туризмот“ на доц. д-р Златко Јаковлев содржи изобилство на теоретски и практични примери за улогата, третманот и интегралната важност на анимацијата и стручниот профил на аниматорот – субејкт кој влијае непосредно врз ефективноста и профитабилноста на туризмот. Интерниот практикум ја обработува анимацијата во туризмот од практичен аспект и ја опфаќа потребната материја за вежбите по предметот Анимации во туризмот, кој се изучува во петти семестар, трета година на насоката Гастрономија, исхрана и диететика на Факултетот за туризам и бизнис логистика. Според предвидената студиска програма, за овој предмет предвиден е фонд на часови 2+2+1. Предметот носи 6 кредити и припаѓа во групата на задолжителни предмети.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Other social sciences
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Zlatko Jakovlev
Date Deposited: 08 May 2013 09:28
Last Modified: 15 Apr 2015 10:15
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6229

Actions (login required)

View Item View Item