Provisional introduction of the nonel initiation system at “SASA” lead and zinc mine

Ivanovski, Dejan and Mijalkovski, Stojance (2011) Provisional introduction of the nonel initiation system at “SASA” lead and zinc mine. In: 5 стручно советување на тема: „Технологија на подземна експлоатација на минерални суровини", 11-12 Nov 2011, Македонска Каменица - Р. Македонија.

[img]
Preview
Text
Trud 37. Probno voveduvanje na nonel sistemot za iniciranje vo rudnikot za olovo i cink SASA.pdf

Download (1548Kb) | Preview

Abstract

Во овој труд се истакнати основните принципи за примена на Нонел системот, неговите основни својства, неговата пробна примена во рудникот за олово и цинк „САСА”. Овие типови на експлозиви се карактеризираат со висок квалитет и сигурност при нивната примена во рудниците, во урбани средини и во многу тешки и специфични услови за работа, односно минирање при изведување на секакви видови на специјални минирања.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Engineering and Technology > Other engineering and technologies
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Stojance Mijalkovski
Date Deposited: 09 May 2013 12:49
Last Modified: 09 May 2013 12:49
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6227

Actions (login required)

View Item View Item