Практикум со коментар на Законот за работните односи и модели на акти и образци за практична примена

Belovski, Vojo (2013) Практикум со коментар на Законот за работните односи и модели на акти и образци за практична примена. .

[img] Text
Zasnovanje na raboten odnos i vidovi raboten odnos.docx

Download (55Kb)

Abstract

Овој труд претставува скромен обид на авторот, (кој си дозволува слобода за себе да потенцира дека располага со долгогодишно теоретско и практично искуство од областа на работните односи) да даде свој придонес за поквалитена и поуспешна практична примена на дел од прописите – законските решенија од областа на работните односи. Смислата и целта на овој Практикум е да се објаснат за полесна практична употреба конкретните одреби од Законот за работните односи, за да можат корисниците на едноставен и најсоодветен начин ги толкуваат и применат дел од законските решенија што ја тангираат оваа област.

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Social Sciences > Law
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Vojo Belovski
Date Deposited: 08 May 2013 13:31
Last Modified: 09 Apr 2015 07:40
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6224

Actions (login required)

View Item View Item