Концепти на јавната дипломатија, со посебен осврт на културната дипломатија

Shutarov, Vasko (2013) Концепти на јавната дипломатија, со посебен осврт на културната дипломатија. Masters thesis, Goce Delcev University - Stip.

[img]
Preview
Text
Javna Diplomatija.pdf

Download (1231Kb) | Preview

Abstract

Предмет на овој труд се истражувања на содржините и моделите на јавната дипломатија, разграничувањето помеѓу јавната дипломатија и пропагандата и брендирањето, со посебен осврт на содржините и моделите на културната дипломатија. Културната дипломатија е анализирана и од историски аспект, од нејзините први почетоци до нејзините современи трендови и перспективи. Компаративната анализа опфаќа 17 држави,како и формите на културната дипломатија во Европската Унија. Краток осврт на културната дипломатија е посветен на Република Македонија.

Item Type: Thesis (Masters)
Subjects: Social Sciences > Law
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Sladzana Mitrovska
Date Deposited: 15 Apr 2013 14:35
Last Modified: 15 Apr 2013 14:35
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6120

Actions (login required)

View Item View Item