Прес конференција

Janevski, Vladimir (2013) Прес конференција. [Video]

[img] Video
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_vladimir.janevski_Desktop_REPOZITORIUM_Filmovi_прес - јапонија.VOB

Download (1023Mb)

Abstract

Прес конференцијата се оддржува по повод враќањето на студентите од факултетот за музичка уметност од Јапонија. Пресот се оддржа на 29.03.2013 година во Музејот на македонската борба во Скопје. Младите уметници од двете институции Универзитетот Гоце Делчев - Штип, Факултетот за музичка уметност, одделот за етнокореологија и учениците од ДМБУЦ Илија Николовски - Луј - Скопје, насока за традиционална музика и игра концертираа 45 дена во Јапонија и оддржаа 28 целовечерни концерти. Овие млади уметници обединети се во Ансамбл за традиционална музика и игра Македонија.

Item Type: Video
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Vladimir Janevski
Date Deposited: 09 Apr 2013 09:10
Last Modified: 23 Sep 2013 09:21
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6106

Actions (login required)

View Item View Item