Case-study: Кукулев против Радио Велес (Спор за неисплатени плати и придонеси) - 2006

Apasiev, Dimitar (2011) Case-study: Кукулев против Радио Велес (Спор за неисплатени плати и придонеси) - 2006. In: Работни спорови - Позитивни примери од судската пракса. Movement for Social Justice – "Lenka", Skopje, Republic of Macedonia, pp. 147-153. ISBN 978-608-65134-2-9

[img]
Preview
Text
Kukulev vs Radio Veles.pdf

Download (59Kb) | Preview
Official URL: http://www.lenka.mk

Abstract

Поглавјето е дел од книгата „Работни спорови - Позитивни примери од судската пракса“ во издание на Движењето за социјална правда „Ленка“ (Скопје). Интервјуто е водено од страна на Димитар Апасиев, на 5.II.2011, во Велес. Архивскиот број под кои е заведен предметот во Основниот суд – Велес е: П.бр. 940/06. Примерот на Кукулев е за одбележување затоа што подоцна тој делуваше инспиративно и за другите вработени во неговото претпријатие – кои го следеа неговиот храбар потег и, исто така, поднесоа тужби против Радиото! Кукулев, кој досега има учествувано и во неколку работнички штрајкови, решително изјавува дека и во иднина повторно би тужел за да си оствари некое свое право од работен однос – во случај тоа, евентуално, да му биде повредено.

Item Type: Book Section
Subjects: Social Sciences > Law
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Dimitar Apasiev
Date Deposited: 03 Apr 2013 12:41
Last Modified: 03 Apr 2013 12:41
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6073

Actions (login required)

View Item View Item