Case-study: Триманова против Стоби (Спор за неисплатена испратнина) - 2009

Apasiev, Dimitar (2011) Case-study: Триманова против Стоби (Спор за неисплатена испратнина) - 2009. In: Работни спорови - Позитивни примери од судската пракса. Movement for Social Justice – "Lenka", Skopje, Republic of Macedonia, pp. 281-288. ISBN 978-608-65134-2-9

[img]
Preview
Text
Trimanova vs Stobi.pdf

Download (64Kb) | Preview
Official URL: http://www.lenka.mk

Abstract

Овој судски случај е дел од книгата „Работни спорови - Позитивни примери од судската пракса“ во издание на Движењето за социјална правда ЛЕНКА (Скопје). Интервјуто е водено од страна на Димитар Апасиев, на 6.II.2011, во Велес. Архивскиот број под кои е заведен предметот во Основниот суд Велес е: РО.бр. 202/09. Примерот на Триманова е за одбележување затоа што укажува на потребата работниците да немаат безрезервна верба во своите полномошници-адвокати и почесто да се интересираат за текот на спорот и за начинот на нивно застапување. Триманова, која досега има учествувано и во неколку работнички штрајкови и која сега работи во друга приватна фирма – вели дека, во иднина, пак би тужела доколку и биде повредено некое законски гарантирано право од работен однос.

Item Type: Book Section
Subjects: Social Sciences > Law
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Dimitar Apasiev
Date Deposited: 03 Apr 2013 12:34
Last Modified: 03 Apr 2013 12:34
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6071

Actions (login required)

View Item View Item