Македонската регулатива за работните спорови

Apasiev, Dimitar (2011) Македонската регулатива за работните спорови. In: Работните спорови - Позитивни примери од судската пракса. "Protection and promotion of the workers rights" (III). Movement for Social Justice – "LENKA", Skopje, Republic of Macedonia, pp. 22-32. ISBN 978-608-65134-2-9

[img]
Preview
Text
Regulativa.pdf

Download (89Kb) | Preview

Abstract

Текстов е поглавје од книгата „Работните спорови - Позитивни примери од судската пракса“(2011) во издание на Движењето за социјалан правда „ЛЕНКА“ (Скопје). Коавтори на оваа книга, која е дел од проектот „Заштита и унапредување на работничките права во Република Македонија - поддржан од германската фондација „Роза Луксембург“ (Берлин) се: Димитар Апасиев (уредник), Ива Михајловска, Александар Ковачевски, Стефан Бошковски, Горан Секулоски, Сашо Карапанчев и Игор Мишевски. Овој дел е поделен на две потточки: 1. Материјално-правната легислатива за заштита на работничките права - кадешто се опфатени одредбите од Законот за работни односи и нивните измени и дополнувања; и 2. Процесно-правната легислатива - кадешто се опфатени одредбите од Законот за мирно решавање на работните спорови (2011), Законот за парничната постапка (2005) и Законот за извршување (2005).

Item Type: Book Section
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Social Sciences > Law
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Dimitar Apasiev
Date Deposited: 28 Mar 2013 14:58
Last Modified: 28 Mar 2013 14:58
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6046

Actions (login required)

View Item View Item