Досие „Работнички права“

Apasiev, Dimitar (2011) Досие „Работнички права“. In: Работни спорови - Позитивни примери од судската пракса. "Protection and promotion of the workers rights" ( III). Movement for Social Justice – "LENKA", Skopje, Republic of Macedonia, pp. 9-21. ISBN 978-608-65134-2-9

[img]
Preview
Text
Voved.pdf

Download (105Kb) | Preview

Abstract

Овој дел е вовед во книгата „Работни спорови - Позитивни примери од судската пракса“ (2011) во издание на Движењето за социјалан правда „ЛЕНКА“ (Скопје). Коавтори на оваа книга, која е дел од проектот „Заштита и унапредување на работничките права во Република Македонија - поддржан од германската фондација „Роза Луксембург“ (Берлин) се: Димитар Апасиев (уредник), Ива Михајловска, Александар Ковачевски, Стефан Бошковски, Горан Секулоски, Сашо Карапанчев и Игор Мишевски. Воведот е поделен на четири потточки: 1. За одмотувањето на транзициското клопче; 2. За методологијата на истражувањето; 3. За улогата на трудово-правниот однос; и 4. За корените на работните спорови.

Item Type: Book Section
Subjects: Social Sciences > Economics and business
Social Sciences > Law
Divisions: Faculty of Law
Depositing User: Dimitar Apasiev
Date Deposited: 28 Mar 2013 15:03
Last Modified: 28 Mar 2013 15:03
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/6045

Actions (login required)

View Item View Item