64 ЕКГ воден МСКТ на коронарните артерии и асцендентна аорта

Veljanovska, Lidija (2011) 64 ЕКГ воден МСКТ на коронарните артерии и асцендентна аорта. .

[img]
Preview
Text
2011 NAUCEN KLUB КТ кардио мак[1]. верзија Lidija Veljanovska.pdf

Download (2726Kb) | Preview

Abstract

•Јасна медицинска индикација •Која информација ни треба •Внимателно планирање на прегледот •Добра подготвеност на пацентот и соработка •Висококвалитетана слика-искусен радиолошки технолог •Клиничко искуство & ефикасен постпроцесинг& креативен радиолог. •Интердициплинарен индивидуален менаџмент •Бенефит за нас и за пациентот: успешен преглед, прецизна дијагностика •Решение за пациентот (ангио, операција, медикаменти)

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Medical and Health Sciences > Basic medicine
Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Lidija Veljanovska
Date Deposited: 22 Mar 2013 19:38
Last Modified: 19 Jun 2013 08:01
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/5877

Actions (login required)

View Item View Item