Симптоматска главоболка кај мозочни метастази

Gorgijeva, E and Petrov, I and Atanasov, Zvonko (2012) Симптоматска главоболка кај мозочни метастази. In: 5ти Конгрес на невролозите на Македонија со интернационално учество, 14-16 June 2012, Ohrid, Macedonia.

[img] Text
Симптоматска главоболка кај мозочни метастази.doc

Download (30Kb)

Abstract

Во трудот е презентиран случај со симптоматска главоболка, без прпратни невролошки испади, каде на КТ скеновите на мозочниот паренхим се детектираат неколку различни по големина МС депозити, со лесно избуткување на медијалната линија кон контралатерално.

Item Type: Conference or Workshop Item (Paper)
Subjects: Medical and Health Sciences > Basic medicine
Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Dzvonko Atanasov
Date Deposited: 22 Mar 2013 18:32
Last Modified: 19 Jun 2013 08:06
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/5853

Actions (login required)

View Item View Item