Употреба на крв и крвни компоненти во кардиохирургија наше искуство (2004-2008)

Ambarkova Vilarova, Elena and Anguseva, Tanja and Blagoevska, M and Mitrev, Zan (2009) Употреба на крв и крвни компоненти во кардиохирургија наше искуство (2004-2008). Book of Abstract from the III Congress of the Macedonian Society of Transfusion Medicine, 63 (75). p. 158.

[img]
Preview
Text
Mak.kongres transfuziolozi.pdf

Download (3432Kb) | Preview

Abstract

Иако светски тренд е рестриктивната трансфузиска практика, сепак бројот на просечно употребени еритроцитни концентрати кај кардиохируршките болни во различни болници изнесува од 1-2 до 5-6 единици по опериран пациент.

Item Type: Article
Subjects: Medical and Health Sciences > Basic medicine
Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Elena Ambarkova Vilarova
Date Deposited: 22 Mar 2013 16:26
Last Modified: 19 Jun 2013 07:46
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/5837

Actions (login required)

View Item View Item