Дијабет- рана детекција и третман во функција на превенција на кардиоваскуларните компликации

Zafirovska, Jasmina (2012) Дијабет- рана детекција и третман во функција на превенција на кардиоваскуларните компликации. . (Unpublished)

[img] Slideshow
Дијабет- рана дијагноза и третман во функција на.ppt

Download (189Kb)

Abstract

-Хронична прогресивна болест на нарушен метаболизам на јагленихидрати ,масти и протеини,пропратена со бројни акутни и хронични компликации, нарушен квалитет на живот и покачена стапка на морталитет. -Состојба на хронична хипергликемија предизвикана со заедничко делување на генетски, автоимуни и фактори на средината - СЗО

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Medical and Health Sciences > Basic medicine
Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Mirjana Kocaleva
Date Deposited: 21 Mar 2013 21:33
Last Modified: 09 Apr 2015 09:30
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/5807

Actions (login required)

View Item View Item