Психолошка прва помош и поддршка

Ristova Dimova, Tatjana and Dojcinovski, Ilija (2012) Психолошка прва помош и поддршка. Црвен крст на Република Македонија. ISBN 87-85026-32-8

[img] Text
ПСИХОЛОШКА ПРВА ПОМОШ - преработено и адаптирано издание.doc

Download (481Kb)

Abstract

Губитоците како стресори се животни настани обоени со многу чувствувања, емоционални состојби со различна јачина, интензитет, понекогаш амбивалентни, понекогаш збунувачки и заплашувачки до чувство на загроност но секогаш толку значајни да во колку не се третираат, испитувањата покажуваат дека полека но сигурно водат до последици од дисфункционалност до сериозни здравствени нарушувања и болести.

Item Type: Book
Subjects: Medical and Health Sciences > Basic medicine
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Mirjana Kocaleva
Date Deposited: 21 Mar 2013 21:07
Last Modified: 21 Mar 2013 21:07
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/5795

Actions (login required)

View Item View Item