Современа 64-слона комјутеризирана томографија на крвни садови

Bozinovska, Biljana and Veljanovska, Lidija and Atanasov, Zvonko (2010) Современа 64-слона комјутеризирана томографија на крвни садови. . (Unpublished)

[img] Slideshow
Sovremena 64 MSKT dijagnostika na krvni sadovi Opsti Lekari - Bitola.pptx

Download (37Mb)

Abstract

64 слојна компјутеризирана томографија: -Тенки пресеци на снимената регија -0,625 мм, -детекција на мали лезии -Голема брзина на скенирање, кратко траење на прегледот -Квалитетна визуелизација во сите рамнини (сагитална, трансверзална, коронарна) -Kолорна 3Д визуелизација -ЕКГ следење -Софтверски пакети за постпроцесирање и 3Д реконструкции -Ендолуминална експлорација

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Medical and Health Sciences > Basic medicine
Medical and Health Sciences > Clinical medicine
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Biljana Bozinovska
Date Deposited: 11 Mar 2013 11:56
Last Modified: 09 Apr 2015 09:50
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/5752

Actions (login required)

View Item View Item