Просторно-популациски обележја на населбите во висинската зона од и над 1000 м.н.в. во функција за развој на планинскиот туризам во Република Македонија

Dimitrov, Nikola (2009) Просторно-популациски обележја на населбите во висинската зона од и над 1000 м.н.в. во функција за развој на планинскиот туризам во Република Македонија. Naucen simpozium Geografijata i odrzliviot razvoj.

[img]
Preview
Text
Димитров В. Н. (2009) Просторно-популациски обележја на населбите во висинска зона од и над 1000 метри....pdf

Download (1924Kb) | Preview

Abstract

Прилог кон проучување на населбите од и над 1000 м.н.в. во функција за развој на планинскиот туризам во Република Македонија. Географска разместеност по општини и региони во Р.Македонија. Можности за развој на планински туризам во одделни селски населби. Потенцирање на поважните селски населби кои практикуваат почетни форми на рурален туризам. Можности за унапредување на руралните средини за развој на рурален-селски туризам.

Item Type: Article
Subjects: Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Nikola Dimitrov
Date Deposited: 16 Apr 2013 07:38
Last Modified: 16 Apr 2013 07:38
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/5648

Actions (login required)

View Item View Item