Инверзна екстраполација на браново поле – миграција

Postolova, Sanja and Doneva, Blagica and Delipetrev, Marjan and Delipetrov, Todor (2012) Инверзна екстраполација на браново поле – миграција. 2 Конгрес на геолозите на Република Македонија; Посебно издание на Geologica Macedonica No 3. ISSN 0352-1206

[img]
Preview
Text
trud sanja.pdf

Download (506Kb) | Preview

Abstract

Во трудот се прикажани физичките методи на анализа на сеизмичкиот бран со посебен обсврт на методата на миграција на сеизмичкиот бран. Прикажана е дифракционата метода, методата на конечни разлики, миграција со примена на Кирхоф-овиот интеграл и дадена е методата за миграција по длабочина. Прикажани се 2D и 3D методи на миграција.

Item Type: Article
Subjects: Natural sciences > Earth and related environmental sciences
Divisions: Faculty of Natural and Technical Sciences
Depositing User: Blagica Doneva
Date Deposited: 06 Feb 2013 15:09
Last Modified: 06 Feb 2013 15:09
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/5537

Actions (login required)

View Item View Item