Интеграција на еколошкото образование во македонскиот образовен систем

Mirascieva, Snezana (2012) Интеграција на еколошкото образование во македонскиот образовен систем. [Project]

[img] Slideshow
ИЗВЕШТАЈ ОХО.doc - Other

Download (28Kb)
[img]
Preview
Text
2 дел Примери на интегрирано планирање на еко стандардите во училиштата.pdf

Download (284Kb) | Preview
[img]
Preview
Text
PPT integrirano planiranje-Mirascieva 1 del.pdf

Download (3013Kb) | Preview
Official URL: http://nrp.org.mk

Abstract

ИЗВЕШТАЈ од обуката за стручните служби во основните и средни училишта во Р Македонија во периодот од 2010 до 2013 година во рамките на проектот „Интеграција на еколошкото образование во македонскиот образовен систем“ Во организација на Здружение на граѓани ОХО со подршка на Министерството за образование и наука и Швајцарската агенција за подршка и развој, како дел од Програмата Немаме резервна планета, од јануари 2010 година, делот од Програмата насловен како „Интеграција на еколошкото образование во македонскиот образовен систем “ успешно влезе во редовната воспитно-образовна работа во детските градинки и во редовната настава во основните и средни училишта во Р Македонија и стана задолжителен елемент во педагошката документација. Програмата се имплементира три години, во период 2010-2013 година преку градење на капацитетите на претставници од воспитно-образовните институции во Р Македонија. Во рамките на овој проект, сум ангажирана за реализација на обуката Интегрирано планирање во наставата за претставници од педагошко-психолошката служба во основните и средни училишта, во периодот 2010 – 2013 година.

Item Type: Project
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Snezana Mirascieva
Date Deposited: 23 Dec 2013 10:05
Last Modified: 23 Dec 2013 10:05
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/5454

Actions (login required)

View Item View Item