Полифункционална валоризација на битолското фотографирање и фотографии

Dimitrov, Nikola (2012) Полифункционална валоризација на битолското фотографирање и фотографии. In: Зборник со трудови од Научниот собир „Битолските фотографи и битолските фотоателјеа“ 31.03.2012. Зборник со трудови, Битола, pp. 1-25.

[img] Text
Доц. д-р Никола В. Димитров, ПОЛИФУНКЦИОНАЛНА ВАЛОРИЗАЦИЈА НА БИТОЛСКОТО ФОТОГРАФИРАЊЕ И ФОТОГРАФИИ,Битола, 31.март 2012 г..doc

Download (18Mb)

Abstract

Прв податок за постоење на фотографски салон во Битола датира од 1868 година . Од таа година па наваму фотографирањето и фотографијата се развивале од занает/ професија, преку уметност и хоби до глобален полифункционален и масовен медиум. Битола, во период од приближно 150 години, во ниеден момент не заостанала во практицирањето на сите трендови на фотографската индустрија. Клучни зборови: Битола, фотографски дуќани, фотографи, фотографирање, фотографија.

Item Type: Book Section
Subjects: Social Sciences > Social and economic geography
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Nikola Dimitrov
Date Deposited: 12 Feb 2013 12:40
Last Modified: 12 Feb 2013 12:40
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/5353

Actions (login required)

View Item View Item