Теренска настава

Dimitrov, Nikola and Markoski, Blagoja (2011) Теренска настава. In: Теренска настава. Геомап - Скопје, pp. 1-115. ISBN 978-9989-2117-4-4

[img] Text
Димитров В. Никола & Маркоски Благоја, Теренска настава.doc

Download (4Mb)

Abstract

Прирачникот ТЕРЕНСКА НАСТАВА е наменет за наставниците по географија (од основно и средно образование) со цел да стекнат дополнителни знаења и вештини како да ја планираат, реализираат и вреднуваат наставата на терен. Со други зборови, прирачникот дава можност наставниците т.н. ученички екскурзии да ги реализираат на повисоко дидактичко-методско ниво, односно непосредно стекнување на знаења преку наставна работа на терен или теренска настава.

Item Type: Book Section
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Divisions: Faculty of Tourism and Business Logistics
Depositing User: Nikola Dimitrov
Date Deposited: 13 Feb 2013 11:13
Last Modified: 21 Oct 2014 13:13
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/5351

Actions (login required)

View Item View Item