Афирмација на македонскиот јазик во германско-јазичните земји

Marolova, Darinka (2012) Афирмација на македонскиот јазик во германско-јазичните земји. Литературен збор.

[img] Text
Afirmacija 2012.docx

Download (16Kb)

Abstract

Македонскиот јазик не се зборува само на територијата на Р. Македонија, туку многу пошироко. Според некои светски енциклопедии некаде околу пет милиони луѓе го зборуваат македонскиот јазик во Европа, но и во другите континенти: Австралија, Северна Америка, Африка итн. Целта на ова истражување е да се укаже на афирмацијата на македонскиот јазик во германскојазичните подрачја, пред сè во Австрија и Германија.

Item Type: Article
Subjects: Humanities > Languages and literature
Divisions: Faculty of Philology
Depositing User: Darinka Marolova
Date Deposited: 31 Jan 2013 10:33
Last Modified: 31 Jan 2013 10:33
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/5196

Actions (login required)

View Item View Item