Танци народни ора

Janevski, Vladimir and Ilic, Blagica and Vitanova, Ankica (2008) Танци народни ора. ISBN 978-608-206-006-4.

[img]
Preview
Text
__ugd.edu.mk_private_UserFiles_vladimir.janevski_Desktop_REPOZITORIUM_Танци и народни ора, Биро за развој.pdf

Download (1207Kb) | Preview

Abstract

Во наставниот план и програма за VI, VII, VIII одделение во основното образование, учениците имаат можност на изборен предмет Танци и народни ора. Основната цел на овој прирачник е учениците да ја запозанаат традиционалната култура на Македонија.Тематските содржини во прирачникот помагаат наставниците кои го предаваат овој предмет полесно учениците да го совладуваат материјалот. Во почетниот дел учениците имаат прилика да ги запознаат: - класичмите танци - модерните танци - пантомима - класификација на народните ора - обрдни игри - играорните подрачја во Македонија

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Humanities > Art (arts, history of arts, performing arts, music)
Divisions: Faculty of Music Art
Depositing User: Vladimir Janevski
Date Deposited: 03 Feb 2013 11:54
Last Modified: 09 Apr 2015 09:14
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/5163

Actions (login required)

View Item View Item