Организација на здравствената служба - скрипта

Kamcev, Nikola and Danilova, Marina (2009) Организација на здравствената служба - скрипта. . (Unpublished)

[img]
Preview
Text
Скрипта-Организација на здравствената служба.pdf

Download (864Kb) | Preview

Abstract

Оваа скрипта е наменета за студентите за Факултетот за медицински науки со цел да се запознаат со основните поими од областа на здравствената заштита. Преку неа студентите ќе ги научат основните принципи и фазите во процесот на планирање во здравството, ќе ги научат нивоата во системот на здравствената заштита, ќе се запознаат со дејностите на различни видови здравствени организации, ќе здобијат знаење за настанување на болеста и степените на превенција и исто така ќе научат за здравствената и социјална заштита на одредени групи од населението (деца, жени, стари лица, работници, лица со посебни потреби).

Item Type: Teaching Resource
Subjects: Medical and Health Sciences > Basic medicine
Divisions: Faculty of Medical Science
Depositing User: Marina Danilova
Date Deposited: 24 Jan 2013 11:32
Last Modified: 24 Jan 2013 11:32
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/4926

Actions (login required)

View Item View Item