Во светот на детето

Smilkov, Nikola and Jovanova-Mitkovska, Snezana and Barbareev, Kiril and Popeska, Biljana (2012) Во светот на детето. [Project]

[img] Text
ИЗВЕШТАЈ Во светот на детето.doc

Download (30Kb)

Abstract

Како резултат на партнерската соработка на Факултетот за образовни науки при Универзитетот Гоце Делчев во Штип и НВО Организација на жени на град Струмица, во текот на 2012 година се реализираше проектот „Во светот на детето“. Современите тенденции во областа на предучилишниот воспитно-образовен систем и потребата од креирање на т.н. child centered curriculum, ја наметнаа потребата од доедукација на воспитувачкиот кадар, потреба за понатамошен нивен професионален развој. Предвидените проектни активности т.е. реализацијата на неколку креативни работилници со воспитниот кадар од предучилишните установи во Струмица во насока на нивно оспособување за креирање на креативен курикулум во различните воспитно-образовни подрачја предвидени во Програмата за предучилишното воспитание и образование ја постигнаа претходно посочената цел. Едукацијата беше изведена од страна на наставниот кадар од Факултетот за образовни науки, логистички подржана од НВО„Организација на жени на општина Струмица“.

Item Type: Project
Subjects: Social Sciences > Educational sciences
Divisions: Faculty of Educational Science
Depositing User: Nikola Smilkov
Date Deposited: 01 Feb 2013 10:57
Last Modified: 01 Feb 2013 10:57
URI: http://eprints.ugd.edu.mk/id/eprint/4854

Actions (login required)

View Item View Item